PRZY OGROMNY APLAUZIE

Wystawiany był przy ogromnym aplauzie w większości młodej widowni, z bardzo dobrymi recenzjami krytyków. Elbląska dekoracja posiadała jedną odsłonę. Wypełniała ona połowę wydłużonej sali widowiskowej, przedzielonej nietypowo — od­miennie niż w przypadku dotychczas wystawianych tu sztuk bo wzdłuż przekątnej, a nie w końcu prostokąta. Organi­zowała ona przestrzeń sceniczną w trzech planach. Ukazywała wnętrze saloniku szlacheckiego dworku na tle ogrodu, od którego oddzielała pokój balustrada, * jedynie umownie wyty­czająca – linię ścian. Realistycznie rozwiązane było natomiast okno z boku sceny, pełniące istotną funkcję na początku akcji 1 i 3 wejścia: pośrodku —do ogrodu oraz po obu końcach dekoracji.

Mój blog to miejsce w Interencie, gdzie znajdziesz wiele ciekawych wpisów o tematyce rozrywki. Mam nadzieję, że serwis przypadnie Ci do gustu. Zapraszam do czytania!
© Wszelkie prawa zastrzeżone